Definitief concept richtlijn Amputatie ter autorisatie

Array

Eind maart wordt de definitieve publicatie verwacht van de richtlijn ‘Amputatie en prothesiologie onderste extremiteit’. Deze richtlijn is tot stand gekomen op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen in samenwerking met het CBO.

Jaarlijks vinden in Nederland ongeveer 3.300 amputaties van de onderste extremiteit plaats. In ongeveer 90% van de gevallen is een amputatie het gevolg van vaatproblemen. Een amputatie is een ingrijpende gebeurtenis voor de patient en zijn familie. Doel van de richtlijn is de zorg voor amputatiepatienten te verbeteren. De richtlijn geeft aanbevelingen voor het proces van indicatiestelling van amputatie tot en met de eerste definitieve protheseverstrekking bij volwassen patienten. In oktober 2011 vond een constructieve richtlijnbijeenkomst plaats waarbij veel waardevolle opmerkingen en suggesties voor verbeteringen zijn binnengekomen.

Diliguide
De definitieve conceptrichtlijn is te vinden in Diliguide, de applicatie die richtlijnen toegankelijker maakt voor professionals en patienten.
www.diliguide.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen