Praktijk Perfectsmile in Amstelveen van Beperfect Clinics B.V. weer open

Array

Perfectsmile in Amstelveen van Beperfect Clinics B.V. verbeterde in voldoende mate haar werkwijze om te kunnen spreken dat de instelling aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg voldoet. De instelling mag weer open. Dat stelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vast na een vervolgbezoek op 16 januari 2012.

Op 29 november 2011 kreeg Perfectsmile Amstelveen van de IGZ het bevel te sluiten omdat de inspectie tijdens een bezoek constateerde dat de instelling diverse richtlijnen en wetgeving niet of onvoldoende naleefde. Dit zorgde voor een zodanig risico voor de patientveiligheid dat sluiten van Perfectsmile noodzakelijk was. Tijdens herinspectie op 16 januari 2012 constateerde de inspectie dat de praktijk voldoende verbeteringen had gerealiseerd 

Alle geneesmiddelen zijn verwijderd uit de instelling. De protocollen zijn aangepast zodat de dossiervoering up-to-date is. De röntgenapparatuur  is verwijderd. Het reinigings-, desinfectie_ en sterilisatieproces is voldoende gewaarborgd. De inspectie constateerde dat veilig werken in de instelling voldoende is vormgegeven en de praktijk voldoet aan de voorwaarden voor het verlenen van verantwoorde zorg.

De inspectie zal de komende periode de praktijk onaangekondigd bezoeken om na te gaan of de ingezette verbeteringen vastgehouden worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen