Psychiater Bram Bakker werkt samen met Vitaalpunt

Array

Unieke aanpak van Vitaalpunt sluit aan bij de filosofie van Bakker
Vanaf februari 2012 gaat Bram Bakker (www.brambakker.com) samenwerken met Vitaalpunt. Basis voor deze samenwerking is de unieke aanpak van Vitaalpunt; de combinatie van Praten en Bewegen bij de behandeling van uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten. Deze aanpak past zeer goed bij de filosofie van Bakker.

Bram Bakker (Zwolle, 1963) is één van de bekendste psychiaters in Nederland. Na diverse functies bij ziekenhuizen en GGZ-instellingen werkte Bakker (‘Liever een marathon dan een burnout’) tot eind 2011 als psychiater en medisch directeur voor SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. Bekend voor de buitenwereld werd hij vooral door zijn bijdrage aan de met de Zilveren Nipkowschijf bekroonde tv-serie Kijken in de ziel van Coen Verbraak. Bakker schrijft regelmatig columns en artikelen in kranten en tijdschriften, zoals De Volkskrant, Trouw en Runners World. Daarnaast is hij auteur van goedverkopende boeken over psychiatrie (zoals Cowboy in de psychiatrie, 2008 en Zucht, 2010) en zelfhulpboeken zoals Runningtherapie (2008), Verademing (2009) en Bewegen voor beginners (2011). De laatste twee boeken schreef hij met Koen de Jong.

Vitaalpunt (www.vitaalpunt.nl) is een behandelcentrum gespecialiseerd in de combinatie van fysieke en psychische zorg. Bij de eerste vestiging in Amsterdam kunnen clienten terecht voor behandelprogramma’s voor klachten en aandoeningen als chronische vermoeidheid, depressiviteit, burn-out, chronische rug- en nekklachten, prikkelbare darm syndroom en fibromyalgie. Bij deze aandoeningen werkt de integrale Vitaalpunt-aanpak van Praten en Bewegen (gedragsverandering én fysieke activering) binnen één traject aantoonbaar. Daarnaast worden ook reguliere fysiotherapie- en psychologiebehandelingen aangeboden. De behandelingen die Vitaalpunt biedt worden door de zorgverzekeraar vergoed. Aanvullend op de zorgprogramma’s biedt Vitaalpunt een Terug naar Werk module, waarin bedrijfsarts en werkgever direct worden betrokken. Voor alle programma’s van Vitaalpunt geldt dat maatschappelijke activering een doel en dat eigen actieve inbreng van de clienten een vereiste is. Dit maakt de aanpak van Vitaalpunt uitermate succesvol.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen