Vragen over mogelijke sluiting afdeling verloskunde Meppel

Array

Tijdens het Vragenuur heeft Margreeth Smilde vragen gesteld aan minister Schippers van Volksgezondheid over een voorgenomen besluit van het ziekenhuis in Meppel om de afdeling acute verloskunde te sluiten.

Vorig jaar is de inspectie van Volksgezondheid een onderzoek gestart naar de toegankelijkheid van verloskundezorg in Nederland. Zij komen volgende maand met de resultaten. Per motie heeft de CDA-fractie afgedwongen dat ziekenhuizen geen onomkeerbare besluiten nemen door voorafgaand aan de conclusies van het onderzoek afdelingen te sluiten. Toch is vorige week bekend gemaakt dat het ziekenhuis in Meppel al een voorgenomen besluit heeft gepubliceerd om de klinische verloskunde in Zwolle te concentreren.

Smilde vroeg de minister waarom dit voorgenomen besluit er nu ligt en wat precies de plannen zijn van de ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. De minister gaf aan dat er pas definitief besloten wordt in de zomer en dat wat haar betreft de kwaliteit en bereikbaarheid in die regio gegarandeerd moet blijven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen