Vaak gestelde vragen over de zorgverzekering die het CVZ namens u heeft afgesloten

Array

Hoe hoog is de premie die ik moet betalen als het CVZ namens mij een Nederlandse zorgverzekering afsluit?
U moet € 118,83 per maand betalen.

Ik had al een zorgverzekering en nu heeft het CVZ er nog een voor mij afgesloten. Wat moet ik nu doen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met het CVZ.

Mag ik een andere zorgverzekeraar kiezen?
Nee. De eerste 12 maanden mag u in ieder geval niet wisselen van zorgverzekeraar. Daarna mag u wel jaarlijks met ingang van 1 januari een andere zorgverzekeraar kiezen.Ik heb geen inkomsten. Hoe moet ik de premie nu betalen?
Als u in Nederland woont, bent u verplicht een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Dat moet ook als u geen inkomen heeft. Als u een Nederlandse zorgverzekering heeft, kunt u ook zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Daarmee kunt u de premie dan gedeeltelijk betalen.

Voor welke zorg ben ik dan eigenlijk verzekerd?
U bent verzekerd voor de kosten van zorg die medisch noodzakelijk is, zoals zorg door huisartsen of medisch specialisten. Deze zorg is opgenomen in het zogenoemde basispakket. Op de pagina De ZVW-zorg (kompas) kunt u hierover meer lezen. Uw zorgverzekeraar zal u ook informeren over welke zorg wordt vergoed.

Wat moet ik met mijn rekeningen voor zorg doen?
U moet deze opsturen naar uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen hoe u dit kunt doen.

Betaal ik de premie aan de zorgverzekeraar?
Nee, u betaalt de eerste 12 maanden premie aan het CVZ.

Ik heb geen loon/uitkering meer. Hoe moet ik de premie nu betalen?
U krijgt in het vervolg iedere maand een acceptgiro van het CJIB. Daarmee betaalt u de premie aan het CVZ. Uw werkgever of uitkeringsinstantie moet wel aan het CVZ doorgeven dat u geen loon of uitkering meer heeft.

Ik heb een andere baan/uitkering. Hoe moet ik de premie nu betalen?
U krijgt in het vervolg iedere maand een acceptgiro van het CJIB. Daarmee betaalt u de premie aan het CVZ. Uw werkgever of uitkeringsinstantie moet wel aan het CVZ doorgeven dat u niet meer in dienst bent of dat u een andere uitkering heeft.

Ik heb meerdere uitkeringen. Op welke uitkering laat het CVZ de premie dan inhouden?
Het CVZ laat de premie iedere maand inhouden op de hoogste uitkering.

Bron: CVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen