Chemische stof ontsnapt uit tank Avebe

Array

Een chemicalien lekkende tank op het terrein van Avebe in Gasselternijveen is de reden dat zondagavond kort na achten de hulpverleningsdiensten met groot materieel uitrukten. Het is nog niet duidelijk welke stof er precies ontsnapt is en wat de omvang is. Bij het pand van aardappelzetmeelconcern AVEBE aan de Baptistenkade in Gasselternijveen lekt een tank met chemicalien. Het gaat hierbij om een gevaarlijk soort azijn.

Uit voorzorg wordt een deel van de Drentse Mondenweg afgesloten. Vooralsnog worden geen huizen ontruimd. De oorzaak van de lekkage is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.
Bron:www.rtvdrenthe.nl en twitter
UPDATE: het gaat om azijnzuur. Het zuur wordt opgevangen in lekbakken op het terrein.
Update 2: Hou uw ramen en deuren gesloten, er is veel azijnzuur vrijgekomen!
Update 3: Het lek bleek mee te vallen. De meeste korpsen zijn inmiddels al teruggekeerd. Het zuur wordt op dit moment opgevangen in 1 van de lekbakken op het terrein
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen