NPCF: geef huisartsen en ziekenhuizen samen een budget

Array

Patientenfederatie NPCF wil dat huisartsen en ziekenhuizen samen verantwoordelijk worden voor één gezamenlijk budget. De NPCF vreest dat de zorg onvoldoende kan verbeteren als er niks verandert. ”We zien ook dat het nu met name in ziekenhuizen aantrekkelijk is om zoveel mogelijk verrichtingen en behandelingen te doen, want dat betekent meer omzet. Daar moeten we vanaf, hier zitten onnodige kosten”, zegt NPCF-directeur Wilna Wind..

Aan de vooravond van het debat over  ”de toekomst van het zorglandschap” dat woensdag plaatsvindt, schrijft de NPCF hierover een brief aan de Kamer.

Ruzies
De huidige onrust in het zorgveld maakt het er alleen maar slechter op: huisartsen en minister maken ruzie, verzekeraars en ziekenhuizen komen niet tot contracten, huisartsen sturen patienten onnodig door naar het ziekenhuis. Het is wachten op nog verder uit de hand lopende kosten, met name in de ziekenhuiszorg. De NPCF maakt zich zorgen over deze situatie en vindt dat er snel iets moet gebeuren.

bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen