Opleiding tot verpleegkundige populair

Array

De HBO-opleiding tot verpleegkundige trekt opnieuw meer hogeschoolstudenten
Met een stijging van 6,1% ten opzichte van vorig jaar, begonnen 3.694 eerstejaarsstudenten in september 2011 aan deze bacheloropleiding. De opleiding zit in de lift: in 2010 was de stijging 9,5%, in 2009 3,1%.

Studenten oefenen
Marian Kaljouw, voorzitter V&VN is blij met de populariteit van de hbo-v’s en een groeiende instroom van nieuwe collega’s: ‘Wij werken met de staatssecretaris ook aan het realiseren van 12.000 extra zorgverleners in de langdurige zorg.’

In het studiejaar 2011-2012 zijn 102.525 eerstejaarsstudenten ingeschreven bij een opleiding in het hbo: een daling van 1,5% ten opzichte van het vorige studiejaar. De sector gezondheidszorg (10.221 studenten) laat de grootste groei zien: 2,1%. Ruim één op de tien studenten gaat daarmee een baan in de zorg tegemoet.

Bron: HBO-Raad

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen