Kamerbrief stand van zaken kwaliteitsindicatoren ketenzorg

Array

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor de ketenzorg voor chronische zieken.

Met deze brief informeer ik u over de stand van zaken van de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor de ketenzorg voor chronische zieken. Aanleiding hiervoor is de aangehouden motie-Dijkstra/Voortman (29247, nr. 162) uit het VAO Huisartsenzorg op 22 december 2011.

Voor diabetes geldt dat de set kwaliteitsindicatoren ontwikkeld is en dat de indicatoren in 2011 voor de eerste maal werden uitgevraagd over verslagjaar 2010. In 2012 zal de uitvraag over verslagjaar 2011 plaatsvinden. Voor COPD is de set inmiddels ook ontwikkeld en zullen in 2012 de indicatoren over verslagjaar 2011 worden uitgevraagd. Aan de set kwaliteitsindicatoren Vasculair Risicomanagement wordt in 2012 verder gewerkt. Voor alle kwaliteitsindicatoren geldt dat deze worden ontwikkeld op basis van de zorgstandaarden.

De Evaluatiecommissie Integrale Bekostiging zorg voor chronisch zieken stelt in de tussenrapportage, die ik recent aan u verzonden heb, dat het verbeteren van de transparantie een aandachtspunt is. Ook ik zie transparantie als een belangrijke voorwaarde om zorg te kunnen verbeteren. Verdere ontwikkeling hieraan zal ik laten plaatsvinden via het Kwaliteitsinstituut, waarin Zichtbare Zorg en het Coördinatieplatform Zorgstandaarden in opgaan.

Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
mw. drs. E.I. Schippers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen