Bindende regionale afspraken nodig over spoedeisende hulp

Array

* De basis moet goed! Kwaliteit bij een Basis Spoedeisende Hulp binnen een regionaal netwerk

Ziekenhuizen en verzekeraars moeten onderling bindende afspraken maken over de organisatie van de spoedeisende hulp (SEH). Dat is nodig om te garanderen dat patienten de best mogelijke zorg krijgen. Snelheid is daarbij niet het enige wat telt; soms is een patient beter af als de ambulance doorrijdt naar een verder gelegen ziekenhuis waar meteen gespecialiseerde zorg voorhanden is.

Overdag kan het merendeel van de patienten goed geholpen worden op de zogenoemde basis-SEH’s. In de rustige nachtelijke uren is het doelmatiger om niet alle basis-SEH’s open te houden. Wel moet er altijd binnen 45 minuten een SEH bereikbaar zijn. Dat schrijft de Gezondheidsraad in zijn advies De basis moet goed! Kwaliteit bij een Basis Spoedeisende Hulp binnen een regionaal netwerk dat de raad vandaag aanbiedt aan de minister van VWS.

bron: Gezondheidsraad

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen