De vier bonden die betrokken zijn bij de CAO VVT hebben een gezamenlijke inzet voor de nieuwe CAO opgesteld

Array

Op 15 februari heeft CNV Publieke Zaak overlegd met NU’91, FBZ en AbvakaboFNV om tot een gezamenlijke inzet voor het komende CAO overleg voor de VVT (Verpleeg- Verzorghuizen, Thuis- en Kraamzorg) te komen. De gezamenlijke inzet is langer en breedvoeriger dan de oorspronkelijke inzet van CNV Publieke Zaak.

Een gezamenlijke inzet is altijd een compromis. “Ook wij hebben water bij de wijn moeten doen”, zeggen Aaldert Mellema en Paul Leurs, onderhandelaars van CNV Publieke Zaak. ” Desondanks zijn wij van mening dat de elementen uit de oorspronkelijke inzet van CNV Publieke Zaak terug te vinden zijn in de gezamenlijke inzet.” 

Aan de gezamenlijke inzet is een aantal wezenlijke eisen van de andere bonden toegevoegd, zoals:

• Het diensrooster moet tenminste vier weken van te voren bekend zijn
• Uitbreiding van het aantal periodieken in schaal 10 van 5 naar 11
• Alle administratie en communicatie in de thuissituatie is werktijd
• Regelingen voor werkende 65 plussers
• Een aparte regeling voor buitengewoon verlof

Uitdaging
“Het wordt een behoorlijke uitdaging om een aantal eisen, zoals werkdruk en respect, te vertalen in concrete CAO afspraken. Wij kijken uit naar een constructief CAO overleg, waarin wij hopen snel tot goede afspraken voor alle werknemers in de sector te kunnen komen”, aldus Aaldert Mellema en Paul Leurs.

 

Downloads
• CAO VVT – inzetbrief CNV Publieke Zaak
• CAO VVT – gezamenlijke inzetbrief bonden
• CAO VVT – bijlage inzetbrief, voorstellen CAO VVT
• CAO VVT – voorstellenbrief werkgevers

Meer informatie over de CAO VVT

Bron: CNV Publieke zaak

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen