RSI-expert Dr. Deepak Sharan naar Nederland

Array

De bekende en in wetenschappelijke kring zeer gewaardeerde Indiase expert op het gebied van RSI, Dr.Deepak Sharan komt ter gelegenheid van de Internationale RSI dag naar Nederland. Dr. Deepak Sharan zal op zaterdag 25 februari 2012 tijdens een symposium in de Isalaklinieken te Zwolle een lezing houden over zijn succesvolle methode van behandeling van RSI-aandoeningen.

Sharan is een expert op het gebied van RSI. Hij is oprichter en medisch directeur van een RSI centre of excellence in Bangalore, India. Hij is consultant op het gebied van orthopedische chirurgie en RSI-klachten, met een indrukwekkende lijst titels en diploma’s op het gebied van orthopedie en ergonomie. Eén van zijn interessante stellingen is dat aspecifieke RSI vaak niet goed gediagnosticeerd wordt; er zitten meestal andere klachten achter. Het behandelprogramma in zijn RECOUP-kliniek in Bangalore is mulidisciplinair, een combinatie van fysieke behandeling, cognitieve gedragstherapie, fysieke trainingen en ander lichaamswerk. Het is een full-time programma van 8-13 weken. Hiermee claimt hij 95% genezing te bereiken bij (chronische) RSI-klachten.

Aan het symposium zal ook de Indiase fysiotherapeut Jerrish A Jose meewerken, die als gastdocent verbonden is aan de Manipal University te India. Jose heeft meer dan 6000 patienten met RSI klachten behandeld.

Diederick van den Berg zal als oud-patient van Sharan en bezoeker van de kliniek in India aanwezig zijn om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden.

Dagvoorzitter van het symposium is Janneke Vasse, ervaringsdeskundige, sinds 1996 met RSI gediagnosticeerd en oud-patiente van Dr. Deepak Sharan. Zij was de eerste Nederlandse die een behandeling bij hem onderging.

Bron: RSI-Vereniging

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen