VCD Healthcare introduceert Vinova

Array
Dit is een origineel bericht van VCD Automatisering
Online zorginformatiesysteem voor de care sector
Vinova is het nieuwe state-of-the-art zorginformatiesysteem van VCD Healthcare. Met Vinova introduceert VCD een unieke totaaloplossing voor de zorgadministratie en het Elektronisch Client Dossier. VCD richt zich met deze oplossing specifiek op verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, langdurige psychiatrische zorg (RIBW) en jeugdgezondheidszorg. Vinova wordt volgende maand tijdens de beurs Zorg & ICT officieel gepresenteerd aan de markt, maar is reeds beschikbaar voor zorginstellingen.Jouke Langhout, als productmanager verantwoordelijk voor Vinova vertelt enthousiast: “Het werkt vanuit de cloud, zet de zorgprofessional centraal en biedt zelfs sociale media functionaliteit”. Vinova sluit naadloos aan bij de praktijk van een moderne zorginstelling. Met branchespecifieke inrichting en terminologie past de software optimaal bij organisaties in het care segment waarbij het de belangrijkste zorggerelateerde processen ondersteunt. “Doordat de software is ontworpen rondom het dagelijkse werkproces van de professional is het prettig werken met Vinova”, aldus Jouke Langhout.

Vinova is een internetapplicatie en wordt vanuit de cloud aangeboden. Dat betekent voor zorginstellingen dat ze niet hoeven te investeren in een complexe IT-omgeving. Overal en altijd is Vinova op een veilige manier beschikbaar. Omdat Vinova een internetapplicatie is kan deze vanaf iedere willekeurige PC worden gebruikt, maar ook vanaf een tabletPC of smartphone. Jouke Langhout: “Vinova is een moderne oplossing en dat blijkt ook uit het feit dat Vinova een platform biedt waarmee sociale media in het zorgproces wordt geïntegreerd. Als zorginstelling kunt u daarmee extra dienstverlening bieden zoals virtuele begeleiding of communities voor groepen clienten.”

VCD heeft reeds een belangrijke positie in de Nederlandse zorgmarkt, want ruim 80% van de ziekenhuizen en meer dan 250 zorginstellingen zijn reeds klant. Jouke Langhout: “Met Vinova breidt VCD Healthcare haar productlijn voor de zorg uit met een innovatieve oplossing met uitgebreide functionaliteit speciaal voor zorginstellingen in de care. Samen met de andere productlijnen heeft VCD een unieke propositie voor alle kritische processen binnen zorginstellingen”.

Vinova wordt officieel geïntroduceerd in de markt tijdens de beurs Zorg & ICT in maart 2012. Wilt u nu al meer weten over Vinova dan kunt u contact opnemen met Jouke Langhout van VCD Healthcare. Of bezoek onze website www.vinova-zorg.nl.

Over VCD Healthcare:
VCD Healthcare richt zich op het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van software oplossingen ter ondersteuning van de complexe administratieve, financiele, inkoop, logistieke, medicatie en zorgprocessen voor zorginstellingen in de breedste zin. Daarnaast voorzien we in diensten die geheel of gedeeltelijk bedrijfsprocessen uit handen nemen, zoals bijvoorbeeld de facturatie en inning van DBC’s voor zorginstellingen. VCD Healthcare is onderdeel van de VCD IT Groep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen