GroenLinks blij met discussie eigen bijdrage GGZ

Array

GroenLinks is blij verrast dat staatssecretaris Teeven de eigen bijdrage die het kabinet invoert in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) opnieuw ter discussie stelt. Tweede Kamerlid Linda Voortman: ” Ik ben positief verrast dat de staatssecretaris heeft laten weten dat hij bij de onderhandelingen van het kabinet over nieuwe bezuinigingen, opnieuw wil kijken naar de bezuinigingen op de eigen bijdrage in de GGZ. Ik vraag me af hoe zijn VVD collega minster Schippers hier over denkt. Ik wil dan ook snel opheldering van het kabinet.”

Voortman heeft mondelinge vragen aangemeld.
GroenLinks vindt de bezuiniging op de eigen bijdrage in de GGZ niet sociaal en financieel onverstandig. Met de eigen bijdrage voor de zwaardere geestelijke zorg haalt Schippers geld binnen en wil ermee voorkomen dat patienten de lichtere zorg overslaan.

Staatssecretaris Teeven van Justitie is nu bang dat door de bezuiniging meer mensen bij justitie terechtkomen die anders behandeld zouden worden.

Voortman: “Al eerder wees ik de minister op het risico dat de rekening van deze VWS-bezuiniging bij het ministerie van Justitie terecht zou komen. Goed dat Teeven dit nu ook inziet.”

bron: Groen Links

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen