Kennis vergaren én speeddaten centraal bij informatiebijeenkomst prostaatkanker

Array

Op 10 maart organiseren de Contactgroep Prostaatkanker en het Roparun Centrum Rotterdam een bijeenkomst voor mensen die prostaatkanker hebben (gehad) en hun naasten.

Wat betekent het hebben van prostaatkanker? Wat kan de urologische verpleegkundige voor je betekenen? En wat is de rol van de fysiotherapeut? Wat kunnen sociale, psychische en lichamelijke gevolgen zijn? En wat zijn mogelijke gevolgen voor het seksuele leven?

Voor een antwoord op deze en andere vragen over prostaatkanker zijn deze middag verschillende specialisten – waaronder een psycholoog, uroloog, seksuoloog en bekkenspecialist – in het Roparun Centrum aanwezig. Bezoekers kunnen op deze manier de nodige kennis vergaren, door bijvoorbeeld te speeddaten met een van de aanwezige specialisten.

Zo is er de mogelijkheid informatie te krijgen over de diagnose, verschillende classificaties, behandelingen en nieuwe ontwikkelingen (onder andere Da Vinci Robot) en het leven met en na prostaatkanker.

Plaats van handeling is het Roparun Centrum aan de Maasstadweg 90 in Rotterdam. De middag duurt van 13 tot 17 uur. De toegang is gratis. Geïnteresseerden worden wel gevraagd zich vooraf telefonisch (010- 292 36 10) of op de website www.roparuncentra.nl aan te melden. Op de website is ook het volledige programma terug te vinden.

Recente artikelen