Register Chiropractoren blijven doctor titel gebruiken

Array
Dit is een origineel bericht van Stichting het Nationaal Register van Chiropractoren
Dr. Molina heeft zijn titel Doctor of Chiropractic afgekort dr., welke hem is toegekend na een medische opleiding aan de erkende universiteit Parker College of Chiropractic in Texas, weer op zijn website geplaatst.

In Nederland mag iedereen zich chiropractor noemen. De titel Doctor of Chiropractic mag echter alleen gebruikt worden na het behalen van het diploma aan een erkende universiteit, welke het recht geeft deze titel te gebruiken. Patienten hebben het recht om te weten of hun chiropractor een medische opleiding heeft gevolgd.

Het Nationaal Register van Chiropractoren controleert de diploma’s en verleent alleen aan de chiropractoren met een diploma van een erkende universiteit toestemming om zich Register Chiropractor te noemen en het logo van het Register te voeren.

Diploma’s en verklaringen die door verenigingen of niet erkende instituten worden afgegeven worden niet geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor opleidingen die niet tenminste voldoen aan de regels die door de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn voorgeschreven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen