JBZ koploper behandeling migraine volgens Consumentenbond

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is één van de vijftien beste ziekenhuizen als het gaat om de behandeling van migraine. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond waarin 61 ziekenhuizen zijn beoordeeld op de behandeling van deze aandoening.
“De kwaliteit van zorg is door onze multidisciplinaire hoofdpijnpoli verbeterd. De patient wordt in één ochtend door meerdere disciplines gezien, een neuroloog gespecialiseerd in hoofdpijn, een manueel therapeut, een neuropsycholoog en de hoofdpijnverpleegkundige, en gaat aan het einde van de ochtend met een advies naar huis. Ook neurologen in de regio verwijzen patienten door naar de hoofdpijnpoli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis”, aldus neuroloog Marian van Zagten.

Kwaliteit van de behandeling
De Consumentenbond bekeek van alle ziekenhuizen het aanbod van mogelijkheden voor de behandeling van migraine in 2010. Artsen en voormalig patienten hebben bepaald wat van belang is bij de beoordeling van de kwaliteit van de behandeling.

Koploper
Voorbeelden hiervan zijn of er gebruik wordt gemaakt van een hoofdpijndagboek, of de behandeling verloopt volgens een vast protocol en of je een vaste neuroloog hebt. De vijftien ziekenhuizen die als ‘koplopers’ zijn aangemerkt, voldoen aan alle gestelde eisen.

De Ziekenhuisvergelijker
Op de website van de Consumentenbond vindt u de volledige lijst met 15 beste ziekenhuizen voor behandeling van migraine. U vindt alle scores van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en andere ziekenhuizen in de Migraine Ziekenhuisvergelijker. De Ziekenhuisvergelijker is t/m 24 maart 2012 beschikbaar voor iedereen, ook voor niet-leden van de Consumentenbond.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen