Kinderen doen aangifte tegen Jeugdzorg

Array

Drie kinderen uit een gezin in Ouderkerk aan den IJssel hebben aangifte gedaan tegen Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en een maatschappelijk werkster. De kinderen zijn tussen 15 en 19, inmiddels wonen twee kinderen weer bij hun ouders, de derde keert naar verwachting deze week terug in het gezin. De kinderen willen dat het Openbaar Ministerie Jeugdzorg strafrechtelijk vervolgt. Ze beschuldigen Jeugdzorg van valsheid in geschrifte, zegt de advocaat van de kinderen, Jan Boone.  Hun gereformeerde vader, een prediker, wilde alleen leven van giften van geloofsgenoten. Omdat de man te weinig inkomsten had, waren in het huis gas en licht tijdelijk afgesloten. Eén van de kinderen, een baby, ging volgens Jeugdzorg bijna dood. Ze kreeg uit religieuze overtuiging geen bijvoeding. Advocaat Boone zegt dat een arts die de baby onderzocht, heeft verklaard dat het kind niet in levensgevaar was. De verklaring van Jeugdzorg ziet Boone als valsheid in geschrifte. De maatschappelijk werkster waartegen aangifte is gedaan, was als teamleidster verantwoordelijk.Acht kinderen uit het gezin werden in 2008 uit huis geplaatst. Vijf andere kinderen van de prediker die uit huis werden geplaatst, wonen nog in pleeggezinnen. Zij zijn allen jonger dan 12.

Bron: NOS

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen