Kamer ziet levensbeëindiging niet zitten

Array

De meeste partijen in de Tweede Kamer zien niets in het plan om ouderen die  niet ondraaglijk lijden maar toch een eind aan hun leven willen maken, daarbij  te helpen. Dat is de uitkomst van het Kamerdebat over het burgerinitiatief Uit  Vrije Wil dat door bijna 120.000 Nederlanders gesteund wordt.

Meer weten?
Wil je meer weten over euthanasie en andere medische beslissingen rond het levenseinde? Kom dan dinsdag 17 april naar het symposium van V&VN en KNMG in Utrecht. Dit symposium is voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Is het drastisch ophogen van morfine euthanasie? Moet iemand terminaal zijn om euthanasie te krijgen? Wat is de waarde van een wilsverklaring bij een euthanasieverzoek? Mag bij iemand die dement is of een verlaagd bewustzijn heeft, euthanasie toegepast worden? Antwoord op deze vragen krijg je 17 april. Het symposium gaat in op de Euthanasiewet en andere medische beslissingen rond het levenseinde. Ook komen bijzondere situaties, zoals bijvoorbeeld euthanasie bij minderjarige patienten, psychiatrische en demente patienten aan de orde.

SCEN V&V
Uit onderzoek blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden weinig weten over euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere medische beslissingen rond het levenseinde. Dit is ook de ervaring van de SCEN verpleegkundigen en verzorgenden. Zij geven collega’s advies via de landelijke helpdesk SCEN verpleegkundigen & verzorgenden, een initiatief van V&VN en de KNMG.

Over het symposium
Het symposium vindt plaats in de Domus Medica, Mercatorlaan 200 in Utrecht. Het symposium levert 3 professiegebonden punten op voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Het symposium gaat door bij voldoende deelnemers.
Meld je nu aan voor dit symposium

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen