De Coëlho app: 40.000 medische termen in je binnenzak

0
295

De week lanceert Reed Business de Coelho app voor iPhone, iPad en iPod touch. Het Zakwoordenboek der Geneeskunde – de 30ste druk van de Coelho – is hiermee ook verkrijgbaar als app. Het is een handige tool voor professionals en aankomend professionals in de vakgebieden verpleegkunde, geneeskunde en fysiotherapie.

De Coelho app is voor € 29,99 te downloaden in de App Store.

De Coelho app biedt een snelle, slimme en betrouwbare manier om medische termen op te zoeken. De Coelho is al zestig jaar onbetwist marktleider op het gebied van medische woordenboeken. Deze applicatie biedt dezelfde hoogwaardige content als het woordenboek en is ook te gebruiken in ziekenhuizen. Voor het laden en gebruiken is geen internetverbinding, internetabonnement of mobiel netwerk nodig. De app bevat 40.000 medische termen, afkortingen en synoniemen, voor- en achtervoegsels en referentiewaarden waarmee de gebruiker snel de beneden- en bovengrens van bloed- en urinewaarden kan aflezen. Deze applicatie is helemaal afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Voordat de Coelho app werd ontwikkeld, heeft Reed Business onderzoek verricht onder studenten verpleegkunde en fysiotherapie, naar hun behoeften op het gebied van functionaliteit en bruikbaarheid van een app met medische termen.

                                                                                

De voordelen van de Coelho app zijn:

Snel

 • Geen internetverbinding, internetabonnement of mobiel netwerk nodig. Ook te gebruiken in ziekenhuizen.
 • Duizenden hyperlinks tussen beschrijvingen. Je hoeft niet meer te bladeren om een volgende beschrijving op te zoeken na de verwijzing ‘zie ander woord’. Nu klik je op de link en kom je er direct terecht.
 • Doorzoek de gehele app op een medische term

Slim

 • Grootste Nederlandse database van medische terminologie: meer dan 40.000 medische termen, afkortingen en synoniemen, voor- en achtervoegsels en referentiewaarden
 • Altijd en overal bij de hand, nooit meer slepen met een zwaar boek
 • Lettergrootte is aan te passen
 • Mail de verklaring van een medisch trefwoord naar jezelf of naar een ander
 • De app onthoudt recent opgezochte trefwoorden

Betrouwbaar

 • De Coelho: Al 60 jaar marktleider op het gebied van medische woordenboeken
 • Gebaseerd op de 30ste druk van de Coelho, verschenen in februari 2012
 • Kwalitatief hoogwaardige en actuele medische content

Uitgever Francisco Tijsse Klasen over de Coelho app: “Een woordenboek leent zich bij uitstek om in de vorm van een applicatie uit te brengen, omdat het meestal om korte verklaringen gaat. Die zijn goed leesbaar op een klein scherm. Verder staan er veel verwijzingen in, maar een druk op het scherm is voldoende om naar het volgende trefwoord te springen.”

 De Coelho app is een product van Reed Business. De Coelho app is verkrijgbaar in de App Store via de link >> http://bit.ly/CoelhoApp.

Prijs: € 29,99.