De Coëlho app: 40.000 medische termen in je binnenzak

De week lanceert Reed Business de Coelho app voor iPhone, iPad en iPod touch. Het Zakwoordenboek der Geneeskunde – de 30ste druk van de Coelho – is hiermee ook verkrijgbaar als app. Het is een handige tool voor professionals en aankomend professionals in de vakgebieden verpleegkunde, geneeskunde en fysiotherapie.

De Coelho app is voor € 29,99 te downloaden in de App Store.

De Coelho app biedt een snelle, slimme en betrouwbare manier om medische termen op te zoeken. De Coelho is al zestig jaar onbetwist marktleider op het gebied van medische woordenboeken. Deze applicatie biedt dezelfde hoogwaardige content als het woordenboek en is ook te gebruiken in ziekenhuizen. Voor het laden en gebruiken is geen internetverbinding, internetabonnement of mobiel netwerk nodig. De app bevat 40.000 medische termen, afkortingen en synoniemen, voor- en achtervoegsels en referentiewaarden waarmee de gebruiker snel de beneden- en bovengrens van bloed- en urinewaarden kan aflezen. Deze applicatie is helemaal afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Voordat de Coelho app werd ontwikkeld, heeft Reed Business onderzoek verricht onder studenten verpleegkunde en fysiotherapie, naar hun behoeften op het gebied van functionaliteit en bruikbaarheid van een app met medische termen.

                                                                                

De voordelen van de Coelho app zijn:

Snel

  • Geen internetverbinding, internetabonnement of mobiel netwerk nodig. Ook te gebruiken in ziekenhuizen.
  • Duizenden hyperlinks tussen beschrijvingen. Je hoeft niet meer te bladeren om een volgende beschrijving op te zoeken na de verwijzing ‘zie ander woord’. Nu klik je op de link en kom je er direct terecht.
  • Doorzoek de gehele app op een medische term

Slim

  • Grootste Nederlandse database van medische terminologie: meer dan 40.000 medische termen, afkortingen en synoniemen, voor- en achtervoegsels en referentiewaarden
  • Altijd en overal bij de hand, nooit meer slepen met een zwaar boek
  • Lettergrootte is aan te passen
  • Mail de verklaring van een medisch trefwoord naar jezelf of naar een ander
  • De app onthoudt recent opgezochte trefwoorden

Betrouwbaar

  • De Coelho: Al 60 jaar marktleider op het gebied van medische woordenboeken
  • Gebaseerd op de 30ste druk van de Coelho, verschenen in februari 2012
  • Kwalitatief hoogwaardige en actuele medische content

Uitgever Francisco Tijsse Klasen over de Coelho app: “Een woordenboek leent zich bij uitstek om in de vorm van een applicatie uit te brengen, omdat het meestal om korte verklaringen gaat. Die zijn goed leesbaar op een klein scherm. Verder staan er veel verwijzingen in, maar een druk op het scherm is voldoende om naar het volgende trefwoord te springen.”

 De Coelho app is een product van Reed Business. De Coelho app is verkrijgbaar in de App Store via de link >> http://bit.ly/CoelhoApp.

Prijs: € 29,99.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen