Inspectie heft verscherpt toezicht Osira Amstelring op

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 15 maart 2012 het verscherpt toezicht op drie locaties (Rozenholm, Groenelaan en De Meijboom) van de Stichting Osira Amstelring opgeheven. De inspectie is van oordeel dat er op dit moment bij de drie locaties wordt voldaan aan de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg.

Stichting Osira Amstelring is op 15 maart 2011 onder verscherpt toezicht van de inspectie gesteld. De inspectie deed dit voor de hele stichting omdat er organisatiebreed structurele tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg waren geconstateerd. De inspectie heeft aan het einde van het verscherpt toezicht, na zes maanden, de balans opgemaakt en toen geconcludeerd dat op alle niveaus hard werd gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren. Voor een groot deel van de stichting was dit gelukt, maar de inspectie heeft het verscherpt toezicht voor de locaties Rozenholm, Groenelaan (beiden ouderenzorg) en De Meijboom (zorg voor lichamelijk gehandicapten) voor een periode van zes maanden verlengd. Verder heeft de inspectie de vorderingen bij andere zes locaties van de instelling intensief gevolgd omdat daar de behaalde resultaten nog kwetsbaar waren.

De inspectie is na de verlenging van het verscherpt toezicht de vorderingen bij Osira Amstelring nauwlettend blijven volgen, door middel van aangekondigde en onaangekondigde bezoeken. Op basis van deze bezoeken is de inspectie van oordeel dat ook bij de locaties van Osira Amstelring, waarop verscherpt toezicht nog van toepassing was, nu voldoende resultaten zijn geboekt om het verscherpt toezicht op te heffen.

Het bestuur en het management van Osira Amstelring heeft haar plannen van aanpak daadkrachtig en met aandacht uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in verbeteringen voor het zorgplan, voor de clientveiligheid en voor de personeelsbezetting op de locaties Rozenholm en Groenelaan. Op de locatie De Meijboom is de medezeggenschap, zelfbepaling, veiligheid en continuïteit van zorg in voldoende mate op orde gebracht. Ook bij de andere zes locaties
constateert de inspectie dat de verbeteringen voldoende zijn doorgezet.

De inspectie, maar ook de clientenraad en de medewerkers, hebben vertrouwen in de verbeteringen die de Raad van Bestuur, de directie en het management hebben ingezet. Binnen de organisatie heerst een gezamenlijk streven om de ingezette verbeteringen te continueren. De inspectie zal de vorderingen bij Osira Amsteling blijven volgen

bron:IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen