Samenwerking Erasmus Universiteit met Renmin University

Array

Elfde overeenkomst met Chinese universiteit
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gaat samenwerken met de Renmin University uit het Chinese Beijing. De Rotterdamse universiteit verstevigt daarmee haar netwerk in China. Voor de EUR is het de elfde samenwerkingsovereenkomst met een Chinese universiteit.

Renmin University staat ook wel bekend als People?s University of China en is internationaal toonaangevend op het gebied van sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. De overeenkomst maakt nauwe samenwerking mogelijk tussen de faculteiten van beide universiteiten. Het wordt onder andere gemakkelijker om gezamenlijk onderzoeksprojecten op te zetten. Daarnaast kunnen er gastcolleges worden gegeven door middel van het uitwisselen van hoogleraren en worden studentenuitwisselingsprogramma’s bevorderd.

Het Memorandum of Understanding (MoU) werd op 19 maart 2012 getekend door Pauline van der Meer Mohr, collegevoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam, en prof. Huilin Yang, Vice-President van Renmin University. Van 18 tot en met 20 maart 2012 verblijft een delegatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam in China voor diverse bezoeken aan Chinese universiteiten, onderwijsbeurzen en de ambassade.

Contacten met China
De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft met de toevoeging van Renmin University nu samenwerkingsovereenkomsten met elf Chinese universiteiten. De eerste werd in 2006 gesloten. De overeenkomsten zijn het resultaat van de contacten die het Erasmus University China Center (EUCC) van de Rotterdamse universiteit onderhoudt met academische instellingen in het Aziatische land.

Het EUCC, opgericht in 1998, initieert, implementeert en ondersteunt Chinees-Nederlandse onderwijs-en onderzoeksactiviteiten. Zo worden onder meer Chinese wetenschappers die de EUR bezoeken begeleid. Het EUCC organiseert verder jaarlijks een reis delegatie naar China met stafleden en wetenschappers uit faculteiten om inhoudelijk invulling te geven aan de samenwerking met partneruniversiteiten. Vorige maand bezocht een delegatie van professoren en hoogleraren van de EUR het Aziatische land.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen