Mediq Apotheek lanceert nieuwe Hooikoorts App

0
699

Persoonlijk advies in 1 minuut
Mediq Apotheek presenteert vandaag een gratis Hooikoorts App voor Android en iPhone. Deze app is een uniek hulpmiddel voor mensen met hooikoorts. Het biedt een combinatie van dagelijkse polleninformatie en persoonlijk advies. Op basis van hun eigen hooikoortsklachten krijgen mensen een persoonlijk medicijnadvies. Door beter gebruik van medicijnen verwacht Mediq Apotheek dat ze minder last zullen hebben van hun aandoening.

Meer dan 10% van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van hooikoorts. Vooral in het voorjaar en de zomer spelen de klachten sterk op. Dit gaat vooral gepaard met neus- en oogklachten. Hooikoorts heeft regelmatig invloed op het dagelijks leven en soms zijn de klachten zo heftig dat het leidt tot ziekteverzuim.

Polleninformatie
Op de Hooikoorts App kan men de actuele polleninformatie raadplegen voor drie dagen. Daarbij kan men ook zien welke pollen lokaal veel voorkomen en vermoedelijk hooikoortsklachten zullen veroorzaken. Deze informatie wordt zes maal per dag geüpdate.

 

Persoonlijk advies
De app is gratis te downloaden via Google Play (voormalige Android Market) en de AppStore.

Via www.mediqhooikoorts.nl kan de app ook gedownload worden of kan men naar de hooikoortswebsite gaan. Mensen kunnen de mate en de ernst van de hooikoortsklachten en het medicijngebruik vastleggen. Vervolgens ontvangen ze een persoonlijk medicijnadvies. Het advies rondom medicijnen geldt vanaf 12 jaar en is zowel bruikbaar voor recept- als zelfzorgmedicijnen.

Minder hooikoortsklachten
Boudewijn van den Aarsen, Mediq apotheker: “Deze Hooikoorts App past in het streven van Mediq om innovatief te zijn en de kwaliteit van de service van onze apotheken steeds verder te verhogen. We verwachten dat de mensen met hooikoorts door deze laagdrempelige app beter hun medicijnen kunnen gebruiken. Dat heeft minder klachten tot gevolg en geeft een beter inzicht in de ontwikkeling en het verloop van de eigen allergie.“

Vorig artikelNieuwe ontwikkelingen
Volgend artikelJudith Merkies: Bijsluiter tegen barstende borsten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.