Leijten zegt vertrouwen op in minister Schippers

Array

SP-Kamerlid Renske Leijten heeft dinsdag in een debat over de informatievoorziening over de organisatie van de Olympische Spelen van 2028 het vertrouwen opgezegd in minister Schippers. Volgens Leijten heeft de minister de Kamer onvolledig geïnformeerd over de geschatte kosten van de organisatie van de Spelen. De minister erkent dat zij bewust 8 miljard niet heeft genoemd in de Kamerbrief. Het ministerie van Financien stond erop dat dit wel aan de Kamer werd gemeld als mogelijke investeringskosten van de Olympische Spelen.

Leijten: ‘Ondanks dat minister Schippers aangaf in het debat dat ze niets fout heeft gedaan, geeft ze wel aan dat ze het niet meer zo zou aanpakken. Als een minister 8 miljard bewust niet meldt aan de Kamer en zich vervolgens beklaagt dat er een heel debat gaat over dat cijfer, dan geeft dat aan dat de minister de informatie aan de Kamer niet serieus neemt. De Kamer had niet geinformeerd moeten worden door journalisten van RTL, maar door de minister zelf.’

De minister antwoordde vorige week op vragen van Leijten dat zij de Kamer geen informatie had achter gehouden.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen