Ziekenhuizen stappen over op onbeperkt e-learning gebruik

Array

Vier ziekenhuizen stappen over op het onbeperkt aanbieden van e-learning opleidingen aan hun verpleegkundigen. Het landelijke e-learning netwerk Zorg Leren staat aan de basis van deze oplossing. Coördinator Mireille Boonstra-Kints: “Ziekenhuizen kampen met krimpende opleidingsbudgetten. Onder de noemer ‘Zorg Leren Unlimited’ pareren de ziekenhuizen deze ontwikkeling en beantwoorden zij meteen de toenemende noodzaak van grootschalig, flexibel en voordelig opleiden van medewerkers.

Ongelimiteerd opleiden
“In de afgelopen jaren heeft het Zorg Leren Netwerk een enorm pakket geaccrediteerde trainingen ontwikkeld”, zegt Mireille Boonstra-Kints. “Met Zorg Leren Unlimited maken de ziekenhuizen deze trainingen voor de eigen verpleegkundigen volledig toegankelijk. Bij een minimale afname vanuit een ongelimiteerde hoeveelheid opleidingen kost dit de instelling slechts € 5,- per opleiding per medewerker per jaar. Individuele medewerkers beschikken dan over de meest actuele specifieke kennis en vaardigheden en de instelling kan dit nauwkeurig aantoonbaar maken.”

E-learning cyclus
Nieuw ontwikkelde e-learning modules van het Zorg Leren Netwerk worden aan het pakket van Zorg Leren Unlimited toegevoegd. Hiermee onderstreept het netwerk haar motto “door de zorg, voor de zorg” en worden zorginstellingen verzekerd van een sluitende aanbodcyclus. Eén van de voorlopers is het Albert Schweitzer ziekenhuis: “Voor de circa 1.000 deelnemers in ons Leerdomein is niets zo aantrekkelijk als er ruime keuze is”, meldt Senior Opleidingsadviseur Jorge Heynen. Kijk voor meer ervaringen op de website van het Zorg Leren Netwerk.

Over het Zorg Leren Netwerk
Zorg Leren is het landelijke e-learning netwerk van samenwerkende Nederlandse zorginstellingen ter bevordering van e-learning in de zorgsector. Wij ontwikkelen en distribueren gezamenlijk zeer hoogwaardige e-learning trainingen voor medewerkers binnen verschillende zorgsectoren, zoals ziekenhuizen, GGZ- en VVT-instellingen. Een groot deel van onze opbrengst wordt aangewend om nieuwe trainingen voor de zorg te ontwikkelen, op aanvraag van de sector zélf. Hiermee onderstrepen wij ons statement “Door de zorg, voor de zorg”! Deelnemers zijn zorginstellingen als:

 

● Amaris Zorggroep

● Beweging 3.0

● Stichting Elisabeth

● Erasmus MC

● Flevoziekenhuis

● GGZ WNB

● Havenziekenhuis Rotterdam

● Kennemer Gasthuis

● KwadrantGroep

● Medisch Centrum Alkmaar

● Máxima Medisch Centrum

● MUMC+ (voorheen azM)

● Opella

● RIAGG

● Rivierduinen

● Rode Kruis Ziekenhuis

● St. Antonius Ziekenhuis

● SVRZ

● Universitair Medisch Centrum Utrecht

● VUmc/Amstel Academie

● Zorggroep Meander

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen