Universiteiten, TNO en SIDN verbeteren online veiligheid

Array

De Radboud Universiteit Nijmegen, TNO, Tilburg University en SIDN (de organisatie achter topdomein.nl) lanceren op 3 april 2012 het Privacy & Identity Lab (PI.lab). Dit gezamenlijke expertisecentrum ontwikkelt oplossingen voor het versterken van de online privacy en het beheren van elektronische identiteiten. Het PI.lab is uniek omdat het technische, juridische en socio-economische aspecten van privacy en identiteit integraal benadert.

Privacybescherming en een goed beheer van elektronische identiteiten zijn cruciale randvoorwaarden voor het creeren van vertrouwen in de informatiemaatschappij. De ontwikkeling van belangrijke maatschappelijke diensten hapert als hier geen aandacht aan wordt besteed. De perikelen rond het Elektronisch Patientendossier, de OV-chipkaart en de slimme meter zijn hier voorbeelden van. De verdergaande verspreiding van persoonlijke gegevens en de waarde die deze gegevens vertegenwoordigen, voor burgers, consumenten en bedrijven, vraagt om een goede bescherming van privacy en elektronische identiteiten. Het PI.lab bouwt wetenschappelijke kennis op, neemt deel aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en ontwikkelt (prototypes van) praktische toepassingen. De kennis wordt daadwerkelijk toegepast door middel van conferenties, kennisseminars, een publicatiereeks en concrete op de markt gerichte onderzoeks- en implementatieactiviteiten.

Het PI.lab opent met een congres over de stand van zaken in het onderzoek en de rol van het bedrijfsleven en de overheid. Dan zal onder meer aan de orde komen op welke terreinen het expertisecentrum actief is en welke aanpak het voorstaat. Jacob Kohnstamm (voorzitter College bescherming persoonsgegevens) zal `s middags de formele aftrap verrichten. Het event vindt plaats in 013, Veemarktstraat 44 te Tilburg.

Bron: TNO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen