AED op voetveer ‘Hendrikus’

Array

Sinds vorige week heeft voetveer ‘Hendrikus’ bij Tiel een AED (automatische externe defibrillator). De bedoeling van deze AED’s is om bij een hartstilstand zo snel mogelijk te starten met hartmassage, zodat de overlevingskans sterk verbeterd wordt. Alle medewerkers van het veer hebben een BHV cursus gevolgd, zodat er professioneel met de AED gewerkt kan worden.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat dat bij mensen, die een hartstilstand krijgen, het hart door middel van elektroshocks weer op gang kan brengen. In de eerste minuten na een hartstilstand is er doorgaans sprake van een ritmestoornis. Het hart staat dus niet stil, maar beweegt in een ongecoördineerd ritme, waardoor het bloed niet meer wordt rondgepompt. Door toediening van elektroshocks kan het normale ritme weer worden hersteld. Hoe sneller hulp met de defibrillator geboden wordt, hoe groter de kans op overleven zonder blijvende schade aan hersenen en andere organen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen