Thuis 2.0; voor eigen regie

Array

Met de inzet van Thuis 2.0 verbeteren Altrecht, GGZ Noord-Holland-Noord en de zorgbedrijven Parnassia, Bavo Europoort, Dijk en Duin en Brijder van de ParnassiaBavoGroep de zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische beperking. Na een succesvolle proef waarbij 50 clienten in Den Helder gebruik maakten van zorg op afstand via beeldschermen, gaan dit voorjaar 600 clienten van bovengenoemde instellingen starten met Thuis 2.0.

Wat willen we hiermee bereiken:

· In de eigen omgeving van de client behandeling en ondersteuning bieden.

· Het vergroten van de zelfredzaamheid.

· De kwaliteit van leven verbeteren.

· De client ondersteunen bij herstel en maatschappelijke participatie.

· De mantelzorg ondersteunen.

· De zorg efficienter kunnen leveren.

Wat is Thuis 2.0
Thuis 2.0 is een digitale omgeving waar clienten ondersteuning kunnen vinden op diverse leefgebieden. Een belangrijke ‘app’ van deze omgeving is het beeldbellen. Dit kan gebruikt worden om contact te hebben met de hulpverlener, maar ook met vrienden en familie. Vanaf zomer 2012 wordt het aantal apps uitgebreid. Clienten, familie en medewerkers van de teams bepalen samen aan welke applicaties behoefte is. Diverse betrokken instanties zoals thuiszorgorganisaties, gemeenten, wijk- en buurtverenigingen, woningbouwcoöperaties, werkgevers, vrijwilligersorganisaties en beschermde woonvormen worden uitgenodigd om hun diensten via applicaties op dit platform aan te bieden.

Onderzoek
Tegelijkertijd starten we een onderzoek dat zich richt op de vraag of de zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische beperking door de inzet van Thuis 2.0 beter en goedkoper is. We verwachten de resultaten van dit onderzoek in het voorjaar van 2014. Met deze resultaten gaan we in gesprek met onze clienten en stakeholders om de zorg duurzaam beter te organiseren.

Voor nadere toelichting kunt u zich richten tot:

Eddo Velders
Programma manager
0610536654
[email protected]

EINDE PERSBERICHT

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Eddo Velders
Programma manager
0610536654
[email protected]

Dit is een origineel persbericht

Recente artikelen