Extreme geneeskunde onderwerp op Geneeskundig Symposium

Array

Tijdens het geneeskundig symposium 2012 staat de maakbaarheid van de mens centraal. Op 11 mei zullen 250 leden van het Amsterdamsch Studenten Corps, reünisten, artsen en andere belangstellenden zich onder meer buigen over designerbaby’s. De studenten gaan in debat met een klinisch geneticus, een wetenschapsfilosoof en een kinderarts over de wenselijkheid om in te grijpen in de genetische samenstelling van de mens.

Voorafgaand aan de discussie zijn er drie sprekers, die alle drie een vorm van extreme geneeskunde beoefenen. Zo heeft Phillip Blondeel, hoogleraar aan het universitair ziekenhuis Gent, de eerste gezichtstransplantatie in Noord-Europa uitgevoerd en is traumachirurg Marck Haerkens voor de Koninklijke Luchtmacht uitgezonden geweest naar onder meer Irak en Afghanistan.

Het is de derde keer dat de medische subvereniging van het Amsterdamsch Studenten Corps het geneeskundig symposium organiseert. De subvereniging heeft als doel de brug tussen de praktische en theoretische geneeskunde te verkleinen om de studenten beter voor te bereiden op hun toekomst en ze kennis te laten maken met ervaren artsen.

Meer informatie: www.geneeskundigsymposium.nl .

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen