Medisol lanceert nieuwe AED Verzekering

Array

Sinds 2008 bieden ING Insurance & Risk Consultancy en Delta Lloyd de mogelijkheid aan om een AED te verzekeren. In de praktijk heeft deze verzekering helaas nogal wat beperkingen. Veel bezitters van AED’s hebben er daarom de afgelopen jaren voor gekozen om hun AED niet te verzekeren. Daar komt nu verandering in! Medisol, marktleider in de verkoop van AED’s in Nederland, komt nu namelijk met een eigen AED verzekering die niet is gebaseerd op een financiele vergoeding na diefstal, maar op basis van vergoeding in natura.

Sinds 2008 bieden ING Insurance & Risk Consultancy en Delta Lloyd de mogelijkheid aan om een AED te verzekeren. Op verzoek van de Nederlandse Hartstichting wordt deze verzekering “tegen kostprijs” ter beschikking gesteld.

In de praktijk heeft deze verzekering helaas nogal wat beperkingen. Zo kunnen alleen AED’s tot maximaal één jaar oud verzekerd worden. Daarnaast is de maximale looptijd van deze verzekering 3 jaar, terwijl de garantieperiode en verwachte levensduur van de AED veel hoger ligt. Afhankelijk van de locatie waar de AED komt te hangen kan een eigen risico gerekend worden tot € 500,-. Veel bezitters van AED’s hebben er daarom de afgelopen jaren voor gekozen om hun AED niet te verzekeren.

Daar komt nu verandering in! Medisol, marktleider in de verkoop van AED’s in Nederland, komt nu namelijk met een eigen AED verzekering die niet is gebaseerd op een financiele vergoeding na diefstal, maar op basis van vergoeding in natura.

Meer informatie over deze nieuwe AED verzekering vindt u op de website www.aedverzekering

bron: Medisol BV

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen