Jaarlijkse ‘Week Van Het Kind’ van start

Array
Dit is een origineel bericht van Save The Children Nederland
‘Wat maakt jou blij?’
De officiele opening van de eerste Week Van het Kind is a.s. zaterdag 14 april. Iedereen die een blije foto upload op www.deweekvanhetkind.nl krijgt die middag gratis toegang tot familiespeeltuin Linnaeushof. De eerste ‘Week Van Het Kind’ staat in het teken van blijdschap. De Samenwerkende Kinderfondsen hebben de vraag: “Wat maakt jou blij?” aan kinderen wereldwijd gesteld. De antwoorden zijn vaak verrassend simpel en ontroerend. Zo wordt Aidah van acht uit Oeganda heel blij van haar mooiste jurk en droomt ze er van om lerares te worden. Wordt Ho van Kha uit Vietnam heel blij van zijn schoolboeken. En wordt Lotta uit Amsterdam heel erg blij van zelfgebakken cupcakes.Aandacht voor de rechten van alle kinderen. Dat is wat de Samenwerkende Kinderfondsen willen bereiken met De week Van Het Kind. Kinderen hebben overal dezelfde rechten maar lang niet alle kinderen krijgen ook dat waar ze recht op hebben. Vaak gaat het helemaal niet om grote dingen. Juist de kleine zaken en een beetje hulp maken al een wereld van verschil.

Op www.deweekvanhetkind.nl laten kinderen uit Oeganda, Liberia, Haïti, Nederland en Vietnam zien waar zij blij van worden. Wat voor hen belangrijk is. De foto’s en verhalen zijn ontroerend en benadrukken de veerkracht van kinderen. Kinderen die een kijkje geven in hun persoonlijke leven. Kinderen die we kennen juist doordat er hulp gegeven wordt. Geen anonieme aantallen maar persoonlijke verhalen.

Zeven Nederlandse kinderrechtenorganisaties hebben de handen ineen geslagen om samen aandacht te vragen voor de rechten van kinderen wereldwijd. Een uniek initiatief. Kinderen zijn kwetsbaar en ook enorm sterk. Met een speciale, jaarlijks terugkerende, week willen we de aandacht vestigen op al die kinderen.

De Week van Het Kind zal jaarlijks in april gehouden worden en is dit jaar van 14 tm 21 april. Inmiddels zijn er al veel blije kinderen gedeeld op www.deweekvanhetkind.nl. Iedereen die een foto inzendt, maakt kans op een fototoestel of een professionele fotoshoot. Je blijdschap delen kan nog tot eind april.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen