Nieuwe versie HRorganizer voor zorgsector

Array

Maarten Hack, directeur en oprichter van HRorganizer: “De zorgsector is momenteel al een belangrijke gebruiker van HRorganizer. Ht systeem is ontwikkeld vanuit de visie dat een integrale ondersteuning essentieel is bij competentiegericht werken en leren, waarbij ‘meten’ leidt tot ‘beter weten en beslissen’.”

“Op basis van feedback uit organisaties werkzaam in Verpleging en Verzorging, Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, Ziekenhuizen, GGZ instellingen en Welzijnsorganisaties én al bestaande initiatieven om tot eenduidige competentiesets te komen, hebben we in nauwe samenwerking met Stichting Zorg aan Zet een versie kunnen maken die rekening houdt met zorgspecifieke kenmerken en behoeftes. Hierbij is het essentieel dat het systeem de ‘taal van de zorg’ spreekt en daardoor makkelijk te gebruiken is door iedereen die in deze sector werkzaam is.”

HRorganizer.com biedt een integrale ondersteuning van de drie HR-kerngebieden: recruitment (selectie), development (ontwikkeling) en performance management (beoordeling).

Competenties in de Zorg
Onderdeel van genoemde integrale benadering is het consequent gebruiken van competenties in de genoemde HR-kerngebieden. Daar waar HRorganizer een dictionary heeft van 101 competenties die het totale werkveld afdekken, is voor de Zorg gekozen voor een initiele set van 37 competenties. Sprekende voorbeelden van een zorgspecifieke invulling zijn bijvoorbeeld competenties als begeleiden, reflecteren en coachen van clienten. Elk met zijn uitwerkingen voor alle functionaliteiten van HRorganizer.
Roel Custers, Projectcoördinator bij Zorg aan Zet en partner van HRorganizer: “Zoals in Lapland 41 woorden voor sneeuw bestaan, is er in de zorg behoefte aan het benoemen van meer verschillende manieren van ‘omgaan met mensen’, dan in de gangbare competentieset beschikbaar zijn.”

Referenties in de zorg

HRorganizer wordt al gebruikt door een dertigtal organisaties in de zorgsector waaronder Zorg aan Zet, Vincent van Gogh Instituut, Arkin, UtrechtZorg, Orbis Medisch en Zorgconcern, het azM, Cicero Zorggroep, Amerpoort en Philadelphia.

Recente artikelen