Stelvio for Life 2012: sportieve uitdaging voor gepersonaliseerd kankeronderzoek

Array

Stichting Stelvio For Life organiseert op 1 september 2012 een nieuw sportief evenement: Stelvio for Life 2012. Met dit evenement daagt de stichting deelnemers uit om de Stelvio-pas in Noord-Italie hardlopend of fietsend te bedwingen. De Stelvio-pas is tijdens het evenement vrij van gemotoriseerd verkeer. De bedoeling is dat de deelnemers – maximaal 600 – sponsorgelden bijeen brengen die ten goede komen aan de stichting Barcode for Life. Barcode for Life ondersteunt het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Dit centrum onderzoekt veranderingen van het DNA van tumorcellen, op basis waarvan iedere patient een behandeling op maat kan krijgen. Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de sportieve uitdaging op www.stelvioforlife.nl.

Ga voor het volledige persbericht naar http://bit.ly/Stelvio2012 of klik op de onderstaande afbeelding.

Over Stichting Barcode for Life
Stichting Barcode for Life heeft als ambitie om elke kankerpatient in Nederland een individuele behandeling op maat te bieden van zijn of haar specifieke kanker. De behandeling is gebaseerd op de DNA-analyse van elke individuele patient. Dit verhoogt de effectiviteit van de behandelingen en voorkomt zo veel mogelijk onnodige bijwerkingen van medicatie. De stichting wil deze ambitie vóór 2020 waarmaken. De fundamentele aanpak, langetermijnplanning en het benodigde intensieve wetenschappelijk onderzoek dat nodig is om deze ambitie te realiseren, maken het vaak lastig om voldoende financiering te vinden. Om die reden is Stichting Barcode for Life opgericht. Een stichting die zich ten doel stelt om geld in te zamelen voor het CPCT, een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht, het Erasmus Medisch Centrum/Daniel den Hoedkliniek en het NKI/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, dat deze ambitie in praktijk brengt.

Uniek aan de Stichting Barcode for Life is dat zij er in de praktijk in slaagt om haar eigen kosten zoveel mogelijk tot nihil te beperken. De stichting doet dit door kosten specifiek voor rekening te laten komen van een aantal ambassadeurs/sponsoren. Als gevolg van deze unieke aanpak en filosofie, komen giften aan de stichting volledig ten bate van het goede doel. Meer informatie is te vinden op www.cpct.nl enwww.barcodeforlife.nl.

Voor meer informatie:

LVTPR
Charly Lammers van Toorenburg

Tel.:             030 65 65 070

E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen