VUmc kan dankzij donateurs veel extra’s doen

Array

Door de bijdragen van donateurs en sponsors kan VUmc meer doen dan uit de bestaande middelen mogelijk is. Met deze extra steun kan VUmc al jaren belangrijk onderzoek doen naar bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer en Kinderkanker. En dankzij de duizenden lothouders van de VriendenLoterij is het afgelopen jaar de speciale polikliniek voor oncologie -patienten – VUmc CCA diagnose en behandeling – gerealiseerd. Zonder de vrijgevigheid van particuliere donateurs, bedrijven en stichtingen die ons steunen, was dit niet mogelijk geweest.

Tezamen hebben donateurs en gevers in 2011 bijna 8 miljoen euro bijeengebracht voor projecten in VU medisch centrum. Bij VUmc bepalen de donateurs waaraan het geld wordt besteed. Zo zijn vorig jaar onderzoeken gestart naar vroege diagnose van de ziekte van Alzheimer en konden we comfortrooms inrichten op locaties van GGZ inGeest. En buiten onze grenzen hebben artsen en verpleegkundigen van VUmc hun collega’s in Kenia opgeleid.

De VU heeft de vierde donderdag van april uitgeroepen tot Dag van de Filantropie. VU medisch centrum grijpt deze dag aan om publiekelijk alle donateurs, sponsors en gevers te bedanken.

bron: VUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen