Geen besmette eieren op Nederlandse markt

Array


UPDATE: In Nederland zijn zo goed als zeker geen biologische eieren met verhoogd dioxinegehalte uit Duitsland. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vandaag laten weten

In Nederland zijn mogelijk eieren met een giftige stof afgeleverd. De eieren zijn afkomstig van een biologische boerderij in het Duitse Nedersaksen, melden Duitse media zaterdag. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is er geen reden tot zorg. De Duitse eieren zijn vermoedelijk besmet met polychloorbifenyl (pcb) wat het afweersysteem aantast en kanker kan veroorzaken. Volgens een woordvoerder van het Duitse ministerie van landbouw is er niet direct gevaar voor de gezondheid.
De Duitse autoriteiten onderzoeken waar de eieren precies heen zijn gegaan. Naast Nederland zouden de eieren in verschillende Duitse deelstaten zijn afgeleverd.Vorig jaar ontstond in Duitsland ophef toen dioxine in veevoer was verwerkt. Toen was ook een partij besmette eieren aan Nederlandse handelaren verkocht.
De NVWA volgt de zaak op de voet. Mochten er toch besmette eieren in Nederland terecht zijn gekomen, worden er maatregelen genomen, aldus de woordvoerder.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen