Vancis opnieuw gekwalificeerd als Zorg Service Provider

Array

Vancis heeft zich dit jaar opnieuw als Zorg Service Provider (ZSP) gekwalificeerd, dit maal voor AORTA versie 2011. Dankzij deze certificering mag Vancis beveiligde verbindingen aanbieden tussen zorgaanbieders en het Landelijk Schakelpunt. Goed nieuws dus voor Vancis en voor de afnemers van deze dienst, maar zeker ook voor andere partijen die actief zijn in de zorgsector.

Digitale uitwisseling binnen de zorg
Vancis verzorgt al geruime tijd netwerkverbindingen voor ziekenhuizen en andere instellingen in de zorg. Digitale uitwisseling van gegevens is binnen deze sector niet meer weg te denken. Weliswaar is het Elektronisch Patienten Dossier (EPD) voorlopig in de koelkast gezet, maar de ontwikkelingen op dit vlak staan niet stil.

Veilig en betrouwbaar
Om een veilige en betrouwbare uitwisseling mogelijk te maken, is het Landelijk Schakelpunt ingesteld. Dit schakelpunt stelt zorginstellingen in staat om medische informatie uit te wisselen; de instellingen zijn zowel dataprovider als afnemer. Bij de uitwisseling van medische gegevens gelden zeer hoge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid. Daarom moeten alle instellingen die binnen deze sector diensten willen aanbieden, gecertificeerd worden als Zorg Service Provider.

Strenge eisen
De certificering is in handen van Nictiz, het kennisinstituut op het gebied van eHealth en ICT in de zorg. Nictiz stelt strenge eisen aan partijen die zich willen kwalificeren als Zorg Service Provider. De hernieuwde certificering stelt Vancis in staat om zijn opdrachtgevers binnen de zorgsector volledig te blijven bedienen als het gaat om netwerkbeheer en gegevensuitwisseling.

Andere certificeringen
Vancis investeert veel in de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de dienstverlening, aldus Anton Rusbach, die binnen de Service Delivery Unit van Vancis verantwoordelijk is voor het kwaliteitssysteem: “Dat komt tot uiting in verschillende certificeringen. Zo verkreeg Vancis eerder al het keurmerk ‘AMS-IX certified datacenter’ en behaalden we de ISO 27001-certificering, een standaard op het gebied van informatiebeveiliging. De verlenging van onze certificering als Zorg Service Provider toont aan dat we ook een betrouwbare partner zijn voor de zorgsector.”

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen