Dank voor alle aanbiedingen om lezingen te geven over zelfmanagement en over jeugd(gezondheids)zorg

Array

In de afgelopen weken stonden oproepen om lezingen  te geven op het Julius-congres op vrijdag 20 september over recente innovaties in de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) . Vergelijkbare oproepen deed ik voor het congres op 12 oktober over innovaties rond het bevorderen van zelfmanagement van ernstige psychiatrische patienten en hun familie. Tientallen lezers hebben gereageerd. Ik dank hen voor hun enthousiaste aanbiedingen. Hun reacties stimuleren mij om door te gaan met die congressen, ook als ik vanaf 1 oktober met emeritaat ben.

Thans zijn mijn medewerkers samen met mij  bezig de inzendingen te selecteren. Iedereen  krijgt bericht in de komende twee tot drie weken. Ik som hier in telegramstijl de selectie-cirteria op: 1. het project kwam tot stand (of verbeterde sterk) in de afgelopen twaalf maanden 2. het is al van het papier af: er worden al clienten bediend volgens het nieuwe zorgmodel 3. er zijn kwantitatieve gegevens beschikbaar 4. er heeft reflectie of evaluatie plaatsgevonden 5. interessant voor meer dan één discipline 6. geen bestuurlijke projecten over alleen maar beleidsnota’s en reorganisaties 7. geen verkooppraatjes van ZZP’ers, softwarebureaus, farmaceutische industrie, uitgevers en specifieke zorgaanbieders. Die kunnen een stand krijgen 8. spreiding over het land: niet te veel projecten uit één provincie. Nogmaals, dank aan de inzenders. En andere lezers, noteren jullie alvast de datums van 20 september en 12 oktober?

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen