Extra NEN-cursus `NEN 1010: veilige elektrische installaties in medi..

Array

NEN organiseert op 3 juli 2012 een extra cursus `NEN 1010: veilige elektrische installaties in medisch gebruikte ruimten’ in Utrecht. Dit vanwege de grote belangstelling voor het onderwerp. Inschrijven is mogelijk tot 2 juli 2012.

Elektrische installaties komen veelvuldig voor in medisch gebruikte ruimten. Patienten zijn kwetsbaarder dan gezonde mensen. Maar hoe kan men rekening houden met die kwetsbaarheid? NEN 1010 beschrijft in rubriek 710 de aanvullende eisen en maatregelen bij ontwerp, realisatie en instandhouding van de elektrische installaties in medisch gebruikte ruimten.

Inhoud cursus
Na afloop van deze eendaagse cursus weten de deelnemers wat voor aanvullende eisen NEN 1010 stelt aan elektrische installaties in medisch gebruikte ruimten. Zij weten hoe zij de norm moeten interpreteren en hoe zij de vele normlimieten kunnen verklaren. Zij leren onder meer wat de effecten zijn van stroomdoorgang door het lichaam en wie de classificatie van ruimtes mag vaststellen. De vernieuwde NEN-praktijkgids `Elektrische veiligheid in medisch gebruikte ruimten’ dient als basis voor deze praktijkgerichte cursus.

Voor wie en benodigde voorkennis
Deze cursus is nuttig voor facilitair managers, hoofden elektrotechnische dienst, hoofden MID, ontwerpers, projectleiders, werkvoorbereiders, leidinggevende monteurs, adviesbureaus, architecten en leveranciers van medische installatiegebonden apparatuur zoals röntgenapparatuur en MRI-scanners.

Benodigde voorkennis is hbo- of mbo-niveau aangevuld met cursussen. U moet beschikken over een goede algemene kennis van NEN 1010.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon             (015) 2 690 188       of e-mail [email protected]. U kunt ook een kijkje nemen op: www.nen.nl/cursusmedischgebruikteruimten.

bron: NEN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen