Individueel Zorgplan massaal aangevraagd

Array

Diabeteszorgverleners massaal aan het zorgplan
3500 exemplaren van het Individueel Zorgplan aangevraagd in de eerste maand. Tijdens de Nationale Diabetes Dag 2012 op 30 maart konden de eerste zorgverleners beschikken over een multidisciplinair opgesteld zorgplan. Zorgverleners en mensen met diabetes krijgen hiermee een krachtig hulpmiddel in handen om een doeltreffende nauwe samenwerking vorm te geven. Het zorgplan moet eraan bijdragen dat mensen met diabetes zelf de regie nemen over hun zorgproces.

Vraag uit het veld
Voorafgaand aan het Nationaal Actieprogramma Diabetes zijn behoeften bij diabeteszorgverleners en diabetespatienten gepeild. Er werd een behoefte geconstateerd bij patienten aan een product om meer grip te krijgen op het eigen zorgproces. Zorgverleners vroegen een actievere houding van de patient in hun eigen zorgproces en de verbetering van hun ziektebeeld. Dit Individueel Zorgplan antwoordt aan deze behoeften. Eind 2012 worden de ervaringen van zowel patienten als zorgverleners geïnventariseerd. Waar nodig zal het zorgplan worden aangescherpt op deze gebruikservaringen.

Aanvragen
Ga naar www.actieprogrammadiabetes.nl/zorgplan om je zorgplan te bestellen of te downloaden.

Het zorgplan is ontwikkeld door Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Vilans en komt voort uit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).

bron: Diabetesfederatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen