Maastrichts team wint Rosalind Franklin Contest

Array

De eerste medische wedstrijd voor bachelorstudenten in Nederland, die plaatsvond op 12 mei 2012, is gewonnen door Maastrichtse studenten. Zij lieten zes andere teams van geneeskundefaculteiten in Nederland achter zich door de meeste punten te behalen voor de verschillende opdrachten.

De Rosalind Franklin Contest bestond uit vier verschillende onderdelen: casuïstiek, waar de deelnemers een casus moesten oplossen door op tactische wijze diagnostiek aan te vragen in ruil voor punten (van simpel bloedonderzoek tot dure MRI-scans), blikdiagnose, waar ze in snel tempo aandoeningen moesten herkennen op afbeeldingen, multiple choice vragen waarin hun algemene medische kennis werd getoetst en een praktijkcasus, waarin hun vaardigheden getest werden.

Het idee voor een interfacultaire medische wedstrijd komt uit Berlijn, waar jaarlijks de Benjamin Franklin Contest (BFC) wordt georganiseerd. Het BFC is in 1999 opgestart door Martin Paul – nu voorzitter van het college van bestuur van de UM – en is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieus evenement dat de deelnemers graag aan hun CV toevoegen. In 2010 is een groep UM-studenten naar het BFC gegaan met het idee de medische wedstrijd naar Maastricht te halen.

bron:  Maastricht Univ.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen