‘De Thuisapotheek maakt een doorstart’

Array

Het failliete De Thuisapotheek maakt een doorstart. Het bedrijf GH Apotheek is de nieuwe eigenaar van de internetapotheek die in april failliet werd verklaard. Dat meldt adviesbureau Main Corporate Finance dat betrokken was bij de doorstart.

Het bedrijf GH Apotheek is een samenwerking tussen de apothekers Hans Smit en Gerrit-Jan Dannijs. Smit is onder meer bekend als medeoprichter en directeur van ApotheekZorg, leverancier van specialistische geneesmiddelen. Dannijs is eigenaar van Allegra Service Apotheek in Zaandam. De beide apothekers waren niet beschikbaar voor commentaar.

De in Rotterdam gevestigde De Thuisapotheek is inmiddels weer bereikbaar en in bedrijf. Hoeveel van de 120 medewerkers die in april op straat stonden, zijn meegegaan met deze doorstart is niet bekend.

De herhaal- en bezorgservice van De Thuisapotheek leverde voor het faillissement geneesmiddelen aan 30.000 mensen. Volgens oud-directeur en oprichter apotheker Gerard Berwald was het ontbreken van keuzevrijheid van patienten de oorzaak van het faillissement. Berwald laat desgevraagd weten niet te zijn betrokken bij de doorstart. “Eerst maar eens vakantie houden”, aldus de oud-directeur.
Bron: PW Pharmaceutisch Weekblad

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen