Tandartsenpraktijk Tandartsen Helmond met onmiddellijke ingang gesloten

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft met onmiddellijke ingang tandartsenpraktijk Tandartsen Helmond in Helmond door middel van een bevel gesloten. De praktijk is onvoldoende in staat om een goede kwaliteit van zorg te garanderen. Tijdens een onaangekondigd bezoek op 14 mei was een onbevoegde assistent een kies aan het trekken bij een patient.

Tijdens het bezoek constateerde de inspectie dat de praktijk niet voldoet aan een aantal basale kwaliteitseisen. De praktijk kon niet aantonen veilig met röntgenstraling te kunnen werken. Daarnaast constateerde de inspectie dat de hygiene niet op orde was. De medewerkers  desinfecteerden hun handen niet met alcohol, het instrumentarium werd niet op de juiste wijze gereinigd en gedesinfecteerd en de inspecteurs konden niet vaststellen dat de sterilisator tijdens de reiniging goed functioneerde. Daarnaast bleek  dat de praktijk geen  klachtenregeling heeft en  niet voldoet aan de eisen van de kwaliteitswet met betrekking tot het aanleveren van het kwaliteitsjaarverslag.
Gezien de ernst van de constateringen heeft de inspectie besloten om de praktijk met onmiddellijke ingang te sluiten.

De praktijk kan pas weer worden geopend als de inspectie hiervoor toestemming geeft na een herinspectie.
Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen