Nooit meer tanden poetsen, wordt dat toekomst?

Array

Waar ik in het bericht hieronder mijn lof uitsprak over de creatieve onderzoeksvraag van Kees Gort en zijn profielwerstuk over gameverslaving en schoolprestaties, moet ik minstens zoveel credits geven aan de creatieve onderzoeksuitvoering van Jeanne Bakker, Kimberly van Heijs en Elles van der Waarde van het Leidsche Rijn College. Zij maakten een profielwerstuk getiteld “Nooit meer tanden poetsen”, waarin zij de bewering van een nanotechnologisch product op de proef nemen, dat stelt bacteriegroei volledig te voorkomen waardoor tanden poetsen tot het verleden zou gaan behoren.

De leerlingen hebben vervolgens bij slagers kaken van geslachte dieren verkregen om hun hypothese in het laboratorium op de tanden ervan te testen. Een creatief, wetenschappelijk uitgewerkt verslag werd hun product, waarna ze een uitnodiging ontvingen om mee te dingen voor het beste gezondheidsprofielwerkstuk van 2012 uit de provincie Utrecht. Benieuwd wat ze ontdekten? Kom dan naar ons profielwerstukcongres waar Jeanne, Kimberly en Elles samen met de andere vijf finalisten hun presentatie zullen houden. Dit congres vindt plaats op het UMC Utrecht op vrijdagmiddag 8 juni. Voor meer informatie mail UMC Utrecht onderzoeker Vincent Busch op [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen