Amphia organiseert rondleiding door dikke darm

Array

Darmkankerweek met foto-expositie en informatieavond
Problemen met de stoelgang of vragen over uw darmen? Bezoek de Darmkankerweek in het Amphia Ziekenhuis. Van maandag 4 tot en met zondag 10 juni 2012 is de centrale hal van locatie Molengracht omgebouwd tot een darmkanker informatiecentrum. Met een grote opblaasbare darm, een indrukwekkende foto-expositie en een informatieavond met medisch specialisten hoopt Amphia het taboe rondom darmkanker te doorbreken.

Darmkanker is een van de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Meer dan 12.000 patienten krijgen hier jaarlijks mee maken en ieder jaar overlijden er bijna 5000 mensen. “Toch is darmkanker goed te behandelen”, vertelt maag-darm-lever (MDL) arts Tom Seerden. “De diagnose moet dan wel in een vroeg stadium gesteld worden.” Hierbij is het belangrijk dat patienten tijdig de signalen herkennen en hun ontlasting laten controleren. Daarom organiseert Amphia deze Darmkankerweek samen met de landelijke Maag Lever Darm Stichting.

Informatieavond
“De belangrijkste boodschap die wij willen uitdragen is: Loop niet te lang door met vage darmklachten”, zegt MDL-arts Tom Seerden. Een van de manieren om darmkanker tijdig op te sporen is met een bevolkingsonderzoek. Dit onderzoek naar dikke darmkanker start in 2013. “Graag vertel ik hier meer over tijdens de informatieavond in Amphia.” Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Naast het bevolkingsonderzoek komen ook de zorg rondom darmkankeroperaties en chemotherapie bij dikke darmkanker aan bod. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden op www.amphia.nl en via [email protected].

Activiteiten
De Darmkankerweek start maandagmiddag om 14.00 uur. Dan staat de indrukwekkende reizende foto-expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’ tot en met zondag 10 juni in Amphia. Ook kunnen bezoekers de hele week een levensgrote opblaasbare dikke darm van binnen bekijken. Daarnaast staat er iedere werkdag een team van deskundigen klaar met informatie. Met deze activiteiten is er de hele week van alles te zien in Amphia. “Dus kom langs”, benadrukt MDL-arts Tom Seerden. “En stel gerust al uw vragen tijdens deze Darmkankerweek.”

 

 

 

Attachment:20120521 Persbericht – Rondleiding door darm in Amphia.doc
application/msword; name=”20120521 Persbericht – Rondleiding door darm in Amphia.doc”
Please be careful with attachments from an unknown source. Attachments can be potentially harmful to your computer and data.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen