Verpleegkundige afdelingsleiders zijn net kneedgum

Array

‘Verpleegkundige afdelingsleiders zitten vaak in een sandwich tussen het management en hun team. Het is zelfs een dubbele sandwich, tussen artsen en patienten.’ Vanuit de VS doet Brigitte de Brouwer van V&VN verslag van een onderzoeksreis naar verpleegkundig managers. ‘Als een kneedgum wordt van alle kanten aan hen getrokken. Wat kunnen zij doen om zelf een koers uit te zetten”

De Verenigde Staten
Van 20 tot en met 27 mei is Brigitte de Brouwer, adviseur Excellente Zorg van V&VN in de Verenigde Staten. Zij doet mee aan een internationale onderzoeksreis (SIA RAAK) naar het werk van verpleegkundig managers.

De groep wordt hartelijk ontvangen in een aantal ziekenhuizen. Bezoeken die interessante ervaringen opleveren en die ‘op z’n Amerikaans- strak geregisseerd zijn. Een eerste inzicht: de verpleegkundig leidinggevende moet zorgen dat zij niet meer in de dubbele sandwich zit, maar ‘hover above’. En vanuit die optiek bekijken welke wegen te bewandelen.

V&VN werkt  aan het vervolg van de pilot Excellente Zorg, waarin leiderschap een  belangrijke factor is.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen