Documentaire ‘Ouderen voor Ouderen’ in première

Array

Op vrijdag 1 juni vindt om 14.00 uur de landelijke première plaats van de ruim 15 minuten durende, documentaire ‘Ouderen voor Ouderen’. De première vindt plaats in MMousse, Kromboomssloot 8 te Amsterdam.

De documentaire brengt in beeld hoe senioren zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor andere senioren en maakt de waarde van deze inzet voelbaar. Dit zowel voor de ontvangende als de ‘gevende’ oudere. Het geeft zin aan mijn leven, zegt zelfs een van de hoofdrolspelers.

Hoofdgasten van de première zijn de vrijwilligers uit de film. Voor hen wordt de rode loper uitgerold en dagvoorzitter Niny van Oerle, voorzitter van KBO Noord-Holland en zelf ook vrijwilliger, zal deze sterren met de nodige egards verwelkomen en aanspreken.
Na vertoning van de film vindt er een discussie plaats over de wenselijkheid en noodzakelijkheid van de vrijwillige inzet van ouderen voor elkaar. Coby van Berkum, wethouder van stadsdeel Amsterdam Noord en betrokken bij deze film, neemt hieraan deel.

De documentaire ‘ouderen voor ouderen’ is een onderdeel van het door VWS gesubsidieerde project “Betrokken bij Buurtbeleid”. Dit project wordt uitgevoerd door de ouderenorganisaties PCOB, Unie KBO, NVOG, NOOM, en door LOC Zeggenschap in zorg. Met handreikingen, workshops, studiedagen en met deze film, wordt de lokale inzet van vitale ouderen voor minder vitale ouderen gestimuleerd en gefaciliteerd. Hierbij wordt naast de noodzaak van dit specifieke vrijwilligerswerk, ook gewezen op de zingeving en voldoening die dit werk oplevert. Het is een echte opsteker voor de vele vitale ouderen die Nederland rijk is.

De documentaire is geproduceerd door Movedmedia en opgenomen in het Baken te Amsterdam en in de Kaapverdiaanse parochie José van de St. Emanuel te Rotterdam. Na de première wordt de documentaire aangeboden aan diverse omroepen. Deze is te bestellen bij de genoemde organisaties en wordt op 1 juni op youtube.com geplaatst.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen