Sportief en veilig bewegen voor mensen met een neurologische beperking in Tolbrug Specialistische Revalidatie

Array

Tolbrug Specialistische Revalidatie en Stichting Koprol hebben de handen ineen geslagen en starten voor mensen met een neurologische aandoening (Niet Aangeboren Hersenletsel, CVA, herseninfarct, Parkinson, MS) een sport- en spelgroep. De groep start vanaf maandag 13 augustus en vindt wekelijks plaats op maandagavond  van 19.00-20.00 uur bij Tolbrug Specialistische Revalidatie in ’s-Hertogenbosch, locatie Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het doel van de sport- en spel groep is het verbeteren van de balans en de algehele lichamelijke conditie. Ook het bevorderen van de sociale contacten tussen de sporters is hierbij van belang. Samen bewegen staat centraal tijdens de lessen. Na een gedegen warming up en diverse oefeningen wordt elke les besloten met een gezamenlijke sportactiviteit. Hierbij kan gedacht worden aan zaalhockey, handbal, badminton, voetbal of basketbal. Bij voldoende belangstelling zullen snel meerdere groepen volgen.

Stichting Koprol
Stichting Koprol organiseert voor mensen met een beperking die willen sporten een groot aantal sport- en spelactiviteiten. Het gaat hier om mensen met een beperking, die niet meer kunnen deelnemen aan reguliere sportactiviteiten. Bij stichting Koprol kunnen zij onder deskundige begeleiding toch sportief aan de slag!

Heeft u belangstelling?
Voor nadere informatie of om u zelf aan te melden kunt u contact opnemen met:

Stichting Koprol- Weezenhof 47-71A – 6536 DP Nijmegen

E. [email protected] of kijk op onze website www.stichtingkoprol.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen