Documentaire: Op de Hartslag van een ander

Array

In de documentaire – Op de hartslag van een ander – het bijzondere verhaal van Wouter Duinisveld, die op 12 mei 2012 meedeed aan de halve triatlon in Mallorca met een donorhart.

Wouter Duinisveld (35) werd in het najaar van 2006 plotseling ziek. Zo ziek dat hij een klein jaar later een harttransplantatie moest ondergaan. De revalidatie was langdurig en intensief, maar inmiddels gaat het heel goed met hem. Zo goed, dat hij op 12 mei jl. als derde harttransplantatiepatient ter wereld met succes de halve triatlon ‘Ironman 70.3 Mallorca’ volbracht. In 6 uur en 43 minuten zwom Wouter 1.9 km in open zee, fietste hij 90 km door het bergachtige landschap en liep hij tot slot 21 km hard.

Wouter is enorm gelukkig met zijn prestatie. Nog belangrijker is dat hij daarmee het belang van orgaandonatie onder de aandacht brengt. Hij zet zich hier dan ook continue voor in en is ambassadeur van de Hartstichting.

Documentaire TV West
Gedurende de voorbereidingen en de triatlon op Mallorca heeft TV West opnames gemaakt. Op 3 juni 2012 is het resultaat te zien in de documentaire ‘West op Zondag’ vanaf 17.02 uur.

Kijk voor meer informatie over Wouter Duinisveld en orgaandonor worden op www.ikworddonor.nl.

bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen