Nieuwe partner voor ZGT in de strijd tegen ernstig overgewicht

Array

ZGT heeft in Medifast een nieuwe partner gevonden op het gebied van de behandeling van patienten met ernstig overgewicht. Op donderdag 31 mei 2012 werden de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst gezet.

Naast het begeleidingstraject bij mensen die een maagband krijgen, richt de samenwerking zich in de toekomst ook op mensen die (nog) niet in aanmerking komen voor een maagband maar die wel graag gewicht kwijt willen. Fons Kamphuis, directeur Medifast, is verheugd over de samenwerking met ZGT: “We kunnen nu laten zien dat we, naast de regio Vechtdal, ook in Twente mensen met overgewicht goed kunnen helpen. Medifast kiest hierbij voor samenwerking met ziekenhuizen vanwege de medische expertise die daar aanwezig is. En door de aanwezigheid van het ZGT Obesitascentrum is juist bij ZGT al de nodige knowhow aanwezig op het gebied van overgewicht.”

Voorzitter Raad van Bestuur Meindert Schmidt voegt daaraan toe dat het voorkomen van risicofactoren meer en meer belangrijk wordt in de gezondheidszorg. “Overgewicht neemt in de rij van aandoeningen een belangrijke plaats in. Medische zorg waarin een appèl wordt gedaan om vorm en inhoud te geven aan preventie, vraagt om meer samenwerking met andere disciplines. De samenwerking met Medifast is daarvan een goed voorbeeld. Ik verwacht dat we samen deze groep mensen op een succesvolle manier van de juiste, deskundige zorg kunnen voorzien.”

bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen