Verwendag voor vrouwen en mannen

Array

De Viva la Donnadag vindt dit jaar plaats op 8 juni in het Erasmus MC-Daniel den Hoed.Op deze verwendag voor mensen met kanker zijn deze keer ook mannelijke patienten welkom.

Een barbier
Patienten kunnen kiezen uit allerlei activiteiten of behandelingen kiezen: van massage, kappersbezoek tot een workshop. Tientallen vrijwilligers onder wie professionele schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen, masseurs, fotografen en visagisten staan die dag voor hen klaar. Speciaal voor de mannen is er een barbier aanwezig.

Viva la Donna verwendag Mobiele teams
Aanmelden is niet nodig. Van acht uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags kunnen patienten via de polikliniekingang binnenlopen. Voor patienten in de kliniek of het behandelcentrum staan mobiele verwenteams klaar.

Veel belangstelling
Oncologieverpleegkundige Monique van Dijk, die ook schoonheidsspecialiste is, startte vier jaar geleden met de organisatie van deze verwendag voor patienten die behandeld zijn of worden voor kanker. ‘We begonnen klein. Maar de belangstelling is zo groot, dat we vorig jaar 420 dames hebben geholpen.’ Dit jaar hoopt ze op 450 belangstellenden.

Even niet aan denken
‘De nadruk ligt op ontspannen en verwennen’, zegt Van Dijk. ‘Oncologiepatienten hebben tijdens hun behandeling zoveel aan het hoofd dat een verwendagje wat rust kan brengen.”

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen